Zwangerschapsbegeleiding

De beleving van de zwangerschap evenals het toeleven naar de daadwerkelijke bevalling zijn enkele van de spannendste en belangrijkste momenten uit het leven van de vrouw. Door te kiezen voor zwangerschapsbegeleiding kies je er voor om deze belangrijke momenten niet alleen in optimale omstandigheden, maar ook echt bewust te beleven. Zwangerschapsbegeleiding zorgt er bijvoorbeeld niet alleen voor dat er je speciale ademhalingstechnieken worden aangeleerd die van pas kunnen komen tijdens de bevalling, daarnaast wordt de mogelijkheid aangeboden om ervaringen uit te wisselen met andere aanstaande moeders. In principe wordt een cursus zwangerschapsbegeleiding aangevat rond de vijfentwintigste week van de zwangerschap.

Hoe verloopt zwangerschapsbegeleiding in de praktijk?

Zwangerschapsbegeleiding kan in de praktijk op verschillende manieren plaatsvinden. In het merendeel van de gevallen wordt er echter wel steeds gestart vanaf de vijfentwintigste week van de zwangerschap en wordt de focus verspreid over meerdere elementen van de zwangerschap. Zo wordt er niet alleen gekeken naar de ademhaling, wordt er eveneens de nodige aandacht besteed aan ontspanning, de houding evenals het contact met het kindje. In principe wordt er altijd gevraagd dat de partner ten minste één keer een sessie van de zwangerschapsbegeleiding bijwoont. Ondanks het feit dat dit geen vereiste is blijkt uit de praktijk dat het de stress in de aanloop naar de bevalling voor beide toekomstige ouders aanzienlijk weet te verlichten.

Voor wie is zwangerschapsbegeleiding interessant?

In principe kunnen we stellen dat zwangerschapsbegeleiding interessant is voor alle toekomstige ouders. Dit dus niet alleen voor de moeders die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun zwangerschap op een meer pure en bewuste manier te beleven, maar ook voor vaders die niet helemaal kunnen inschatten wat er ze precies tijdens de bevalling te wachten staat. Ook voor aanstaande moeders die hun ervaringen en belevenissen graag willen delen met anderen in dezelfde situatie wordt zwangerschapsbegeleiding warm aanbevolen.

checkmark move checkbox-checked search heart star chevron-left chevron-right chevron-up chevron-down twitter facebook instagram bars close close2 pencil lock bubble bell filter youtube linkedin google attachment bin2 bin earth